От утре започва работата по изработване на държавен стандарт за лютеницата и доматения сос, така че и производителите от консервната индустрия да прилагат препоръчителни норми за качеството на продукцията.
Това са съобщили представители на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци на съвместна пресконференция с ръководството на Българската агенция по храните, проведена в министерството на земеделието.
В различните рецептури по браншови стандарт ще се съдържат само естествени продукти и ще бъде забранено влагането на консерванти, оцветители и подобрители, съобщава председателят на съюза Христо Ламбрев.
Очаква се стандартът да бъде готов до три месеца, така че през активния есенен сезон консервните предпирятия да произвеждат с уеднаквен стандарт.
Ще бъде създадено и лого, което да отличава лютеницата и кетчупа без консерванти..


Вижте кои са най-устойчивите на ръжда коли на старо
Спипаха поредния варненец с дрога
Арестуваха варненец, системно отказвал тестове за дрога на пътя
1500 души дойдоха на погребение.... на 12-годишен миниван
Градската елха във Варна грейна с тържествен концерт (СНИМКИ)
Може да видим връщане под 4000 долара за тройунция при златото
С новия дълг не се увеличава производителността, а пада върху младите
България с рекорден ръст на онлайн продажбите за Черния петък в Европа
Кой ще замести Хасет в Белия дом, ако стане шеф на Фед
Жизнено важната търговия на Русия с петрол в Индия е в упадък, но не и изчезнала
BMW превъртя играта: Тествахме новото iX3
Най-бързата кола на XX век беше продадена за над 25 милиона долара
Какви са основните проблеми на 1.2 TSI на Volkswagen
Топ 10 на най-устойчивите на ръжда коли на старо
Кога са изобретени електрическите прозорци
Дакота Джонсън, Нина Добрев и Ана де Армас демонстрираха супер фигури в чернo
Как да преодолеем усещането, че не сме достатъчно добри?
Джеймс Камерън все още е лудо влюбен в звездата си от „Титаник“ Сузи Еймис
Кейт Уинслет дойде с красив млад кавалер на червения килим
Бърнаут или липса на витамини?
преди 14 години Аз вчера прекарах 20 мин в магазина да гледам видовете лютеници и накрая не си купих нищо. Не ми е ясно от кога лютеницата се прави с картофи и царевично брашно. А някои по-нагли фирми слагат за всеки вид лютеница различен етикет уж, че имаш избор, а адресът и фирмата са еднакви, но прилежно написани с най-малкия шрифт в края на етиката. отговор Сигнализирай за неуместен коментар