IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-министър Георги Костов пое временно Селскостопанска академия

Премиерът Бойко Борисов освободи от поста досегашния председател Светла Бъчварова

16:14 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Зам.-министър Георги Костов пое временно Селскостопанска академия

Министър-председателят Бойко Борисов е освободил Светла Бъчварова като председател на Селскостопанска академия във връзка с констатирани нарушения в доклад на Сметната палата, съобщи пресцентърът на кабинета.

Длъжността временно ще изпълнява зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов. Той ще съвместява двете длъжности. Костов трябва да организира конкурс за избор на нов председател на академията, поясниха от агроминистерството.

Бъчварова оглави Селскостопанска академия в средата на 2008 г., като до средата на 2009 г. съвместяваше дейността и със зам.-министерския пост в агроведомството (в кабинета на Сергей Станишев).

Предложението за смяната на Бъчварова дойде от агроминистъра Мирослав Найденов, който се мотивира с „откритите сериозни нарушения в доклад на Сметната палата“. От одитиращата институция обясниха, че ревизията на финансовото управление на академията е пратена главния прокурор.

Бъчварова обясни повдигнатите срещу ръководството обвинения с нарасналите апетити към имотите на академията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още