IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Селскостопанската академия минава в контраатака

Светла Бъчварова обяснява повдигнатите срещу ръководството обвинения с нарасналите апетити към имотите на академията

17:31 | 27.06.11 г.
Шефът на Селскостопанската академия минава в контраатака

„В Селскостопанска академия не са установени финансови злоупотреби. За цялата 2009 г. са заведени две дела за забавени плащания на наеми в размер на 14 хиляди и 3 хил. лева. Това ли са изключително грубите нарушения в управлението на собствеността, в които ни обвиняват“. Така председателят на академията Светла Бъчварова се защити по повод изнесената миналата седмица информацията за одитен доклад на Сметната палата, доказващ нарушения при провеждането на обществени поръчки в системата на академията, предаде БТА.

В петък от Сметната палата беше разпространена информация, че в доклада от финансовия одит на академията се откриват сериозни нарушения в дейността за периода 1.1.2009 до 31.12.2009 г. Въз основа на изнесената информация земеделският министър поиска оставката на Бъчварова.

Според Светла Бъчварова оповестяването на одит, който не е приключил и за неговите резултати не е уведомен ръководителят на одитираната организация, нарушава Закона за Сметната палата.

На пресконференцията днес Светла Бъчварова заяви, че тя не разполага с крайния доклад от одита. По думите й Селскостопанската академия има 28 научни института в цялата страна с богато имущество, растителен и животински генофонд и винаги е привличала вниманието с надежди за преструктуриране.

Бъчварова подозира, че разпространяването на тази информация цели именно преструктуриране на академията, чрез дискредитиране на нейния директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още