IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български евродепутат иска да бъде спряно обслужването на летище София

Причината е в зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците

11:38 | 05.07.11 г.
Български евродепутат иска да бъде спряно обслужването на летище София

За временно спиране на правата за обслужване на "Летище София" ЕАД призова евродепутатът Антония Първанова, съобщи Dnes.bg. Тя отправя искането си в обръщение пред Европейския парламент.

Като причина за мярката Първанова посочва зачестилите случаи на отваряне на багажа на пътниците и установени липси на вещи.

По думите й лесният достъп до багажа на пътниците може да доведе и до трагични инциденти като терористичен акт например.

Тя заяви, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намирали куфарите си с разбити ключалки и с липси на лични вещи. Сигнализирала е за проблема ръководството на софийското летище, но по думите й ответни действия не са предприемани.

В края на миналата седмица Антония Първанова е изпратила и писмо до транспортния министър Ивайло Московски с искане за намесата му, таке че да бъде гарантирана сигурността на багажите. Според нея мерките са неотложни, дори ако е необходимо временно да се отнеме лиценза на летището, се посочва на официалния сайт на евродепутата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още