IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска допълнително 13 млн. лв. за Лот 4 на магистрала „Тракия“

Средствата са за осигуряване на отводнителните дейности на околните терени

18:03 | 13.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството отпуска допълнително 13 млн. лв. за Лот 4 на магистрала „Тракия“

Министерският съвет реши на днешното си заседание да се предоставят целево от централния бюджет 13,1 млн. лева за предотвратяване на наводнения на прилежащите съоръжения и насипи при строителството на Лот 4 на автомагистрала "Тракия" (отсечката Ямбол-Карнобат), както и на околните земеделските земи, съобщи пресслужбата на кабинета.

Средствата се отпускат по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Мотивите за решението са свързани с наложителните проектни и строителни работи, за да се осигури отводняването на околните терени, през които преминава автомагистралата, както и за намаляване на щетите за земеделските производители.

Преди месец зам.-министърът на регионалното развие и благоустройството Георги Прегьов коментира по повод допълнителни анализи на почвите в отсечката Ямбол-Карнобат, че „ще има оскъпяване на строителството  заради проблем с подпочвените води, като разходите са допустими по правилата на еврофинансирането и ще бъдат възстановени на страната". По този повод от Синята коалиция предупредиха, че оскъпяването може да достигне между 30 и 50 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още