IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 5 идва в Европа през октомври

Засега изглежда 100% сигурно, че iPhone 5 ще бъде на пазара в месеците между август и октомври

17:20 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em id="aeaoofnhgocdbnbeljkmbjdmhbcokfdb-mousedown">Снимка: Apple</em></p>

Снимка: Apple

Високотехнологичната компания Apple ще пусне следващия си модел на iPhone в САЩ вероятно на 5-и септември. В Европа iPhone 5 ще се предлага един месец по-късно, пише специализираният сайт iPhoneitaly.com, позовавайки се на неназован висш служител в швейцарския мобилен оператор Swisscom.

Очевидно Apple е информирал операторите, които искат първи да предложат смартфона, за началната дата на предлагане.

Доколко вярна е тази информация обаче, не е ясно. През април корейски телекоми твърдяха, че iPhone 5 ще се появи на пазара в края на юни. Новият срок изглежда реалистичен предвид последните обстоятелства около концерна. Преди седмица китайският сайт Sohu.com писа, че Apple може да забави старта на новия iPhone, защото намалените размери на корпуса причиняват прегряване на двуядрения чип и това е причината за отлагане на премиерата от лятото за есента.

Американският блог 9to5mac, който е специализиран в тематиката на Apple, писа наскоро, че стартът на продажбите в САЩ ще бъде на 4-и октомври. 

Засега сигурно изглежда, че iPhone 5 ще се появи на пазара в месеците между август и октомври. Това бе потвърдено индиректно и от Apple: в рамките на пресконференцията за резултатите от тримесечието финансовият директор Питър Опенхаймер спомена за актуализация на продуктите през идващото тримесечие, но не пожела да назове подробности.

Предвид факта, че Apple вече актуализира през тази година продуктовото си портфолио с изключение на iPhone и iPod, вероятно става дума именно за iPhone 5.

Продължават да се множат и мненията, че тази година Apple ще представи не само нов iPhone, но и iPhone 4S като по-изгоден модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още