IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel и Google започват сътрудничество на базата на Android

Компаниите ще работят върху бъдещи версии на мобилния софтуер на Google за процесорите "Atom" на Intel

23:02 | 13.09.11 г.
<p style="text-align: center; ">
	Пол Отелини с Android в ръка. Снимка: Ройтерс</p>

Пол Отелини с Android в ръка. Снимка: Ройтерс

Intel Corp и Google Inc обявиха, че ще развиват сътрудничество, насочено към засилването на набега на производителя на чипове към пазара на смартфони, съобщи Ройтерс.

Двете компании ще работят върху оптимизирането на бъдещи версии на мобилния софтуер Android на  Google за процесорите "Atom" на Intel с надеждата да ускорят развитието и навлизането на пазара на смартфони, произведени от Intel. 

На годишната си конференция за развитието главният изпълнителен директор на Intel Пол Отелини отново изрази увереността си в пазара на нови типове компютри, заявявайки, че по-леките и лъскави лаптопи ще залеят лавиците на магазините от предпразничния период в края на годината.

Otellini обеща и, че през първата половина на следващата година на пазара ще се появат първите смартфони, използващи Medfield процесора на Intel, без обаче да назове името на производителя. Устройствата вече били в тестова фаза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още