IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Недостигът в НОИ се покрива от приходите на Агенция "Митници"

Недостигът в бюджета на осигурителния институт не може да се финансира от фискалния резерв, а от допълнителни приходи от други приходни агенции, уточни министърът на финансите

10:27 | 30.09.11 г. 5
Дянков: Недостигът в НОИ се покрива от приходите на Агенция "Митници"

Очертаващият се допълнителен недостиг по бюджета на държавното обществено осигуряване към август тази година е около 250 млн. лв., каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на въпрос на депутата на БСП Драгомир Стойнев, съобщи БТА.

Дефицитът на Националния осигурителен институт (НОИ) се покрива с постъпилите допълнителни приходи от Агенция "Митници", поясни още Дянков.

Недостигът в бюджета на НОИ не може да се финансира от фискалния резерв, затова се използва механизмът за прехвърляне на допълнително събраните приходи от други агенции, уточни финансист № 1.

В тази тежка година България е единствената държава в целия Европейски съюз, която увеличи пенсиите, отбеляза още вицепремиерът. Той припомни, че от 1 септември бяха коригирани вдовишките пенсии и минималната работна заплата, което според Дянков е сигнал, че социалната политика на правителството е успешна и може да си позволи това за разлика от голяма част от държавите в Европа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
България е нямала по-лош и некадърен финансов министър от това селско *** пратено тук да разпродаде държавата - само Велчев може да се мери по безумия с тоя комик - наблюдавайте внимателно ситуцията в следващите 1-2 и колко държавни предпрития ще разпродаде тоя ***!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
къде са парите на хората за здравеопазване трябва да излезне и да обясни този *** - задължително е да бъде разследван тоя комик
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
FINTA
преди 12 години
Прав си, Аман от умници, като теб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
amanotumnici
преди 12 години
Парното поскъпва с 4% от октомври, от 2013 тока поскъпва с 25%, храните поскъпват с 20%, ... заплатите не се променят, безработицата се увеличава. Къде е успеха на социалната политика? То няма такава политика, има само политика да се харчат пари за асфалт. Ромското население се увеличава, а няма напредък в интеграцията му. Колко дълго народа ще остане търпелив и ще толерира депутатите, които се сдобиват с имоти, пари итн. Нужна ни е цялостна смяна на политиците. Те са все едни и същи, само си сменят партиите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
"В тази тежка година България е единствената държава в целия Европейски съюз, която увеличи пенсиите, отбеляза още вицепремиерът. Той припомни, че от 1 септември бяха коригирани вдовишките пенсии и минималната работна заплата, което според Дянков е сигнал, че социалната политика на правителството е успешна и може да си позволи това за разлика от голяма част от държавите в Европа." ***!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още