IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николина Николова е новият зам.-министър на регионалното развитие

Николова идва на мястото на подалия по лични причини оставка Георги Прегьов

15:31 | 06.10.11 г.
Николина Николова е новият зам.-министър на регионалното развитие

Николина Николова е назначена за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството със заповед на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Николина Николова е родена на 30 ноември 1979 г. Магистър е по право в УНСС - София. Завършила е Harvard Business School в Бостън. Учила е в Института по публична администрация в Маастрихт - Германия и в Регионалния институт за административна реформа в Нант, Франция. Николова владее английски, испански, италиански, френски и руски езици.

Николова е работила като съветник към ръководителя на българската делегация в групата на ЕНП в Европейския парламент и като ръководител на звено "Контрол, комуникация и координация" към Министъра на регионалното развитие и благоустройството. Преди да заеме длъжността, е била член на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

В края на септември предишният зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов подаде оставка, като в молбата си до премиера той посочи, че желае да напусне поста поради лични причини.

Ресорите на Прегьов, който по образование е строителен инженер, бяха строителен контрол, инвестиционни дейности и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още