IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емпорики банк пристъпва към изпълнение на залог върху Алма Тур Флай ООД

Авиационният брокер е поискал обявяване в несъстоятелност от Софийския градски съд

14:16 | 07.10.11 г. 1
Емпорики банк пристъпва към изпълнение на залог върху Алма Тур Флай ООД

Изпълнителените директори на Емпорики Банк България ЕАД са дали съгласие за пристъпване към изпълнение на залог върху търговското предприятие на Алма Тур Флай ООД, учреден като обезпечение по договор за банков кредит от 17 април 2009 г., показва пълномощно, заверено от нотариус на 29 септември 2011 г.

Днес Софийски градски съд обяви, че Алма Тур Флай ООД е внесло молба за обявяване в несъстоятелност в Търговско отделение на Софийския градски съд на 6 октомври 2011 г.

Не се уточнява размерът на вземането, което Емпорики Банк има от авиационния брокер.

Отчетът на Алма Тур Флай ООД за 2010 г. показва задължения по получени заеми за 1,956 млн. лв., като те са текущи и са непроменени като размер спрямо 2009 г.

Вземанията на Алма Тур Флай ООД в края на 2010 г. са за 9,3 млн. лв., от които 4,8 млн. лв. от свързани предприятия (ръст с 4 млн. лв. за година). В същото време за 4,33 млн. лв. са задълженията му към свързани предприятия.

Компанията реализира 1,08 млн. лв. загуба за 2010 г. при продажби за 39 млн. лв.

Алма Тур Флай ООД е авиационен брокер и има лиценз за наземно обслужване за летищата в София, Пловдив, Бургас и Варна. Алма Тур Флай ООД оперира с два самолета на България Ер.

България ЕР АД отказа да превози руски туристи по договор с Алма тур, тъй като последната дължи 3,6 млн. евро на авиокомпанията в средата на септември 2011 г.

Напускането на потъващия кораб Алма Тур Флай ООД е започнало по-рано, след като на 15 юни 2011 г. прокуристът и съдружник Славчо Цветков регистрира молба-предизвестие да бъде освободен от поста си.

През юли тази година предизвестие за освобождаване като съдружник е подала Анелия Кръстовчева.

На 26 ноември 2010 г. нотариус е заверил и друг залог на търговското предприятие Алма Тур Флай ООД (освен към Емпорики) този път към авиокомпания България Ер по силата на договор от 25 август 2010 г.

Заложено е дружеството като права, задължения и фактически отношения, без предаване на управлението на предприятието и държането на материалните активи, включени в него. Изключени от залога са вземанията на залогодателя Алма Тур Флай ООД от холандски (Corendon Internation Travel B.V.), словенски (Relax Tourizem D.O.O и Palma D.O.O) и финландски компании (Alma tour OY).

Алма Тур Флай ООД е дъщерно дружеството на Алма Тур БГ АД.

През септември Уникредит Булбанк и ЦКБ поискаха вписването на Александър Наумов за управител на Алма Тур БГ АД, в качеството си на кредитори на дружеството с над 13 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bondinio
преди 12 години
Алма Тур са виновни за кризата в Гърция :-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още