IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon може да продаде 5 млн. таблета Kindle Fire до края на годината

Все повече анализатори повишават прогнозите си за продажбите на конкурента на iPad

13:20 | 15.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Журналисти тестват Kindle Fire, който ще бъде пуснат в продажба в средата на ноември. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Журналисти тестват Kindle Fire, който ще бъде пуснат в продажба в средата на ноември. Снимка: Ройтерс

Още един анализатор повиши прогнозата си за продажбите на таблета Kindle Fire на онлайн търговеца Amazon за последното тримесечие на 2011 г.

„Нашите изчисления показват, че през последното тримесечие те може да продадат повече от 5 млн. броя, което е почти половината от обема на Apple", казва Ашок Кумар от Rodman & Renshaw. Преди това той предричаше продажбите на  Kindle Fire са са до 4 млн. броя, пише специализираното издание ZDNet.

Кумар обосновава прогнозата си така: „Те успяха да получат рекордни предварителни поръчки. Това е първият случай, в който конкурент може да предизвика Apple и то с толкова силен старт“. Според данните на Rodman & Renshaw Apple продава по около 12 млн. таблета на тримесечие.

Базираният на операционната система на Google – Android таблет Kindle Fire бе представен на 28-и септември. От този ден онлайн търговецът започна да приема предварителни поръчки. През първите шест дни според анализаторите от eDataSource са били направени 215 000 поръчки. Все пак имаше и по-високи очаквания. Стартът на продажбите е на 15-и ноември.

Amazon обаче може да има проблеми с производството, особено що се отнася до наличността на тъчскрийн дисплеи. „Препъни-камъчето са именно дисплеите. Не търсенето може да спре продажбите, а веригата на доставки“, обяснява Кумар.

Той се позовава и на доклад от анализаторската компания Trendcore със седалище в Тайпе за продажбите на седеминчови дисплеи през септември. Такива използват Kindle Fire и някои устройства на HTC и Asus. Според Trendforce през септември са били продадени 1,82 млн. 7-инчови дисплеи, което е ръст от 195% спрямо предходния месец.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Не знам защо ми прилича повече на цветен четец отколкото таблет?http://***.reader.bg/useful/item/404.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още