IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon всъщност ще губи само по 10 долара на продаден таблет

Истинската полза от Kindle Fire ще се изразява в стимулиране на продажбите на стоки, което е основният бизнес на компанията, посочват от IHS iSuppli

22:36 | 30.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Amazon всъщност ще губи само по 10 долара на продаден таблет

След като в сряда милиардерът Джеф Безос, създател и CEO на сайта за електронна търговия Amazon, обяви че новият таблет Kindle Fire ще бъде пуснат на по-ниска от очакваната цена, а именно 199 долара, се породиха съмнения за ценова война в ниския диапазон на пазара на таблети, понастоящем доминиран от устройства на Samsung, Motorola и HTC, ползващи операционната система Android на Google.

Според изледователската компания IHS iSuppli компонентите на Kindle Fire струват 191,65 долара, а с допълнителните разходи по сглобяването му себестойността на таблета достига 209,63 долара.

Така загубите на Amazon са под 10 долара на устройство. По-рано оценки на управляващият директор и старши анализатор в Piper Jaffray Джен Мюнстер показаха, че с всеки продаден свой таблет Amazon ще губи по 50 долара.

Компанията обаче се надява, че нейният таблет ще насърчи потребителите да купуват повече продукти и услуги от нея, което ще компенсира загубите.

IHS iSuppli пресмята, че като се калкулират всички разходи по продукта (в допълнение към компонентите и производството), а към цената се прибавят приходите от продажба на дигитално съдържание, то всъщност Amazon е вероятно да печели по 10 долара на устройство.

”Истинската полза от Kindle Fire обаче ще се изразява в стимулиране на продажбите на стоки, което е основният бизнес на Amazon”, посочват от изледователската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
Fire е по-близо до е-четците, отколкото до таблетите:http://***.reader.bg/useful/item/404.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още