IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордна доходност на аукциони за италиански ДЦК

Доходността по 6-месечните книжа скочи от 3,4% на 6,5%, а тази по 2-годишните - от 4,6% на 7,8%

19:32 | 25.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Рекордна доходност на аукциони за италиански ДЦК

Доходността на два аукциона за италиански ДЦК достигна исторически рекорди от въвеждането на еврото заради увеличените страхове, че дълговата криза в еврозоната излиза от контрол, съобщава CNBC. 

На днешния аукцион за 6-месечни съкровищни бонове бе постигната доходност от 6,5% годишно спрямо 3,35% на предишния аукцион в края на октомври. Трейдър, цитиран от Dow Jones преди aукциона, очакваше доходност между 6,3% и 6,4%.

На аукциона за 2-годишни облигации пък доходността скочи до 7,81% от 4,63% в края на предния месец. След аукциона доходността на книжата на вторичния пазар достигна 8% - също исторически рекорд от въвеждането на еврото.

Страната обаче успя да пласира целия планиран размер ДЦК с общ номинал от 10 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
"Доходността на два аукциона за италиански ДЦК достигна исторически рекорди от въвеждането на еврото заради увеличените страхове, че дълговата криза в еврозоната излиза от контрол......"БАБА ПЕНА от стах си напълни мазата с буркани също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още