IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 97 млн. лв. е недостигът в МВР

Спрени са няколко обществени поръчки, включително за мобилни камери

14:28 | 02.09.14 г. 2
Близо 97 млн. лв. е недостигът в МВР

Близо 97 милиона лева е недостигът в бюджета на Министерството на вътрешните работи (МВР) към момента. Това съобщи министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, цитиран от БНР.

Към 25-и август в МВР има 17 милиона лева, които са неразплатени. Това показват данните от финансовия одит, назначен от Бакалов. Той допълни, че в бюджета на министерството не е осигурено финансиране за близо 42 милиона лева. Липсват средства и за част от обществените поръчки, а до края на 2014-а година има плащания по тях за 67 милиона лева.

Сегашното ръководство е спряло някои от процедурите по обществените поръчки. Една от тях е за изграждането на система от т.нар. "трафик-камери". Според Йордан Бакалов системата излиза абсолютно неизгодно на МВР, тъй като фирмата взема повече пари, отколкото е стойността на обществената поръчка. Прогнозната стойност на поръчката е била за около 53 млн. лв., като схемата е била на фирмата, която спечели търга, да се плати от събраните глоби, казва още министърът, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите на вътрешния министър при прости изчисления се събират по 14 млн. лв. на година от глоби, а поръчката е била за четири и половина години.

В бюджета на МВР не са предвидени и средства за увеличение на заплатите на полицаите. Няма определени средства и за т.нар. "допълнителни възнаграждения" на полицаите. Министър Бакалов обаче изрично подчерта, че парите на служителите на реда не са под въпрос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 34 rate down comment 8
aldy
преди 9 години
Да наливаш пари в каца без дъно. И 2 милиарда да им дадат, пак ще ги изпухат. Цецко нали беше набутал МВР със 700 договора да прислужва за жълти стотинки на частни охранителни фирми. Срещу 15 лева на дежурство. Кой е прибирал голямата парса от тая далавера? Само пълно разформироване и създаване на нова основа, както в Грузия, ще изхвърли *** от тая нищоправеща структура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 36 rate down comment 8
moderebov
преди 9 години
Как успяхте при 1млрд бюджет ?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още