IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предупреждават за пренасищане на българския пазар на търговски площи

Засега фондът Absolute Capital Management предпочита да се концентрира върху Румъния и Украйна

14:52 | 20.08.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предупреждават за пренасищане на българския пазар на търговски площи
На българския пазар на търговски площи има вероятност за пренасищане в средносрочен план, каза за Investor.bg Робърт Провайн, един от мениджърите на инвестиционния фонд Absolute Capital Management, бившият North Real Estate Opportunities Fund Limited.

Преди година фондът набра 100 млн. евро за инвестиции в Централна и Източна Европа. Тогава Провайн беше казал, че компанията смята да се фокусира предимно върху България и Румъния, но въпреки това тя все още няма проект у нас.

Сега той коментира, че за момента предпочитат да се концентрират върху Румъния и Украйна.

„Ние се занимаваме с развитието главно на търговски имоти, а в големите български градове има вече достатъчно схеми. Считаме, че в близко бъдеще на този сегмент може да се стигне до свръхпредлагане“, коментира той.

Наскоро от консултантската компания Colliers също коментираха, че в някои големи градове има доста проекти за молове и е много важно какво и как ще предложат те, за да функционират успешно.

От Absolute Capital казаха, че по отношение на прозрачност и риск пазарите на имоти в Румъния и България са сравними и по-големият размер на единия е причината често той да предлага по-добри възможности.

„Това не значи, че ще престанем да наблюдаваме българския пазар“, каза Провайн. „Както от работата си на пазара в Румъния, така и на този в България имаме много добри впечатления, но за момента Украйна и Румъния предлагат по-добри възможности“.

Компанията направи първата си сделка в Украйна в средата на юли, когато придоби парцел с площ 185 хил. кв. м. На него тя ще изгради търговския център Riviera Shopping City, който ще бъде със застроена площ от 100 хил. кв. м. Стойността на проекта се очаква да достигне 75 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още