IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 100 млн. лв. загуби за бизнеса от спирането на газа досега

Данните са получени от наблюдение на 368 фирми у нас

14:10 | 13.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Над 100 млн. лв. загуби за бизнеса от спирането на газа досега

Около 101 млн. лв. са загубите за бизнеса от 6 до 13 януари от спирането на доставките на руски газ. Това каза министър-председателят и лидер на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.

Той посочи, че наблюдаваните фирми са 368.

Премиерът потвърди, че в 9.00 часа българско време руският газ е пуснат от „Газпром“. Сега основният приоритет е да осигурим нормалната доставка на транзитен газ през Украйна, която във всеки един момент, заради неизяснените въпроси между Русия и Украйна, може да бъде прекратена, посочи той, цитиран от БТА. По думите му добрата новина е несигурна.

От Газпром преди малко съобщиха, че започнатият план за възстановяване на газовите доставки е блокиран от Украйна.

Българският премиер пък заяви, че Министерски съвет подготвя създаването на междуведомствена група, съгласно вчерашните решения на Народното събрание, в която ще участват и независими експерти. Целта е да се направи анализ на щетите и начините на компенсации и обезщетяване. За това тази сутрин призоваха представители на бизнеса у нас.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:10 | 13.01.09 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още