IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават финансовите проблеми на фонда Engel

В момента компанията не може да покрива задълженията си към своите служители и изпълнители, казват от Engel

13:58 | 11.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продължават финансовите проблеми на фонда Engel

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд Engel East Europe N.V., който има редица жилищни проекти у нас, продължава да изпитва сериозни финансови проблеми.

От компанията съобщават, че финансовото му състояние остава нестабилно, като Engel в момента не е в състояние да покрива задълженията си към своите служители и изпълнители.

Като част от програмата за осигуряване на финансиране Engel East Europe е в преговори със своя акционер, израелската компанията за имоти Azorim с молба за финансова помощ. Въпреки това споразумение все още не е постигнато.

Наред с това група инвеститори в момента проучва възможностите за инвестиция в компанията Engel Resources and Development Limited, която притежава 100% от директната компания майка на фонда – Engel General Developers Limited.

Ако инвестицията бъде осъществена, от компанията очакват, че инвеститорите ще предоставят финансиране на цялата група. Въпреки това няма гаранция, че тази инвестиция ще бъде направена или че финансирането ще бъде достатъчно за компанията, уточняват от Engel.

В началото на годината Engel сключи споразумение за продажбата на два от своите проекти и управляващата компания в София за общата сума от 25 хил. евро.

Компанията обяви, че се намира в ликвидна криза още миналия октомври, когато стана ясно, че тя се нуждае „незабавно от около 400 хил. евро, за да покрие краткосрочните си капиталови нужди“.

Engel развива проекти с общо близо 700 апартамента в София. Тя изгражда и Vitosha Palace в кв. „Павлово“ на бул. „Цар Борис III“, както и „Слънчев дом“ в кв. “Овча купел“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още