IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Расте натискът за отмяна на ограниченията за български и румънски работници

На първо време предстоят разговори с Франция и Италия

10:35 | 14.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Расте натискът за отмяна на ограниченията за български и румънски работници

Очакваме след изясняване на позициите на институциите в Европейския съюз (ЕС) да се засили натискът върху страните членки и те да премахнат предсрочно ограниченията си за български работници, коментира пред журналисти евродепутатът от ГЕРБ Илиана Иванова.

Тя отбеляза, че ЕК e препоръчала на държавите членки, които все още имат ограничения в достъпа до трудовите си пазари за български и румънски работници, да ги премахнат предсрочно.

На първо време предстоят двустранни разговори с Франция и Италия за отпадане на ограниченията, каза евродепутатът, цитирана от БТА.

Иванова отбеляза, че Германия също е важна страна, в която има много българи, които срещат проблеми.

По думите й няма да отпаднат ограниченията от всички държави едновременно, но целта е да се повдигне общественото внимание и обществения натиск върху тези държави, които държат ограниченията, и те да започнат да отпадат преди 2011 г.

След този период има още две години, в който тези страни, които представят доказателства, че наистина има проблем в техните трудови пазари, могат да продължат дори до 2013 г. да налагат ограничения, отбеляза Иванова.

Евродепутатът информира, че заедно с румънските си колеги ще инициират дебат по темата в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург след няколко седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още