IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Спиди одобриха увеличението на капитала

Началната дата за записване на акциите е 1 април 2017 г., а крайната дата е 30 юни 2017 г.

17:49 | 14.12.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Спиди АД</em></p>

Снимка: Спиди АД

Акционерите на Спиди взеха решени капиталът на дружеството да бъде увеличен от 5 335 919 лв. на 5 378 819, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София след проведеното днес общо събрание.

Предложението беше прието с 4 925 632 гласа, или 92,31% от капитала на дружеството.

Размерът на емисията е 42 900 броя акции. Ако бъдат записани по-малко акции, капиталът ще бъде увеличен със стойността на записаните акции. 

Новоиздадените акции са от същия клас като издадените от дружеството до този момент  - обикновени, безналични, поименни, с право на глас в общото събрание на акционерите, с право на дивидент  и ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акциите. Всяка една от тях е с номинална и емисионна стойност от по 1 лев.

Право да запишат акции от новата емисия имат единствено настоящи членове на управителния орган и служители на Спиди, отговарящи на определени критерии.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Началната дата за записване на акциите е 1 април 2017 г., а крайната дата е 30 юни 2017 г.

Банката, която ще обслужва увеличението на капитала, е Уникредит Булбанк. Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е „Елана Трейдинг“.

От началото на годината акциите на Спиди поевтиняват със 7,69% при пазарна капитализация от 192,093 млн. лв. 

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
noko6
преди 7 години
Право да запишат акции от новата емисия имат единствено настоящи членове на управителния орган и служители на Спиди, отговарящи на определени критерии....Това нали е публично дружество?Как записват акции под условие и то по номинал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още