IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актив Пропъртис АДСИЦ планира обратен сплит и обратно изкупуване на акции

Обратният сплит ще е в съотношение 9/1, а обратното изкупуване цели подкрепа на акциите

14:52 | 30.04.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Актив Пропъртис АДСИЦ планира обратен сплит и обратно изкупуване на акции

Общото събрание на Актив Пропъртис АДСИЦ, насрочено за 5 май, ще гласува за обратен сплит в съотношение 9 към 1, е видно от поканата за събранието, публикувана чрез БФБ.

Предложението е да се увеличи номиналната стойност на акциите на дружеството от 1 лев на 9 лева и да се намали техният общ брой от 19 728 099 на 2 192 011, при запазване на досегашния размер на капитала.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В същото време е планирано обратно изкупуване на до 3 на сто от акциите на дружеството с цел подкрепа на представянето на акциите на борсата. С част от обратно изкупените акции се предвижда да се компенсират акционери, чиито акции към датата на обратния сплит, разделени на 9, няма да формират цяло число.

Предложените параметри на обратното изкупуване са следните: минимална цена за една акция преди обратния сплит – 0,26 лв., максимална цена за една акция преди обратния сплит – 0,80 лв., минимална цена за една акция след обратния сплит – 2,34 лв., максимална цена за една акция след обратния сплит – 7,20 лв.

Срокът, в рамките на който да се извърши обратното изкупуване, е до дванадесет месеца, считано от датата на вписване на решението в Търговския регистър.

Акциите на Актив Пропъртис днес скачат с 20% до 0,328 лв. за брой. Те са поскъпнали с 40% от началото на годината и с 64% за последните 12 месеца до пазарна капитализация в размер на 6,47 млн. лв.

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още