IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ясни са одиторите, които ще проверяват небанковите финансови фирми

КФН публикува окончателен списък в резултат на сключените договори между проверяващите и компаниите

17:54 | 05.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Ясни са одиторите, които ще проверяват небанковите финансови фирми

Комисията за финансов надзор (КФН) публикува актуален списък от външни проверяващи застрахователните и пенсионноосигурителните дружества.

През септември Комисията определи новите независими външни проверяващи на застрахователните и пенсионните дружества, които имаха договори с „РСМ България”.

Смяната се наложи, след като в началото на септември КФН изключи „РСМ България” заради установена невярна информация в документите на дружеството. Тогава от „РСМ България“ ООД съобщиха, че ще извършат вътрешна проверка във връзка с констатациите на КФН. От дружеството категорично отхвърлят обвиненията и посочват, че според тях има тенденциозно отношение от страна на ръководството на регулатора.

След изключването, един от независимите оценители отказа да поеме допълнителен ангажимент поради ограничен капацитет, посочват от Комисията. В резултат на това тя подкрепи постигнатите доброволно споразумения между проверяваните компании и външните оценители.

„Водени от ангажимента да приключим проверките на двата сектора до края на годината, подкрепяме постигнатите доброволно споразумения между проверяваните дружества и одобрените независими външни оценители“, коментира председателят на КФН Карина Караиванова, цитирана от пресцентъра на КФН.

Неколкократно Караиванова потвърди намарението на комисията проверките на този сектор да приключат до края на годината.

Днес на сайта на регулатора са качени актуалните списъци на външните проверяващи на застрахователните и пенсионноосигурителните дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още