IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нео Лондон Капитал ще увеличава капитала си през борсата

Дружеството ще се опита да набере 40 млн. лв. чрез емисия обикновени акции, след като КФН одобри проспекта

12:35 | 23.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нео Лондон Капитал ще увеличава капитала си през борсата

Нео Лондон Капитал ЕАД ще увеличава капитала си през борсата. Това става ясно от взетите от Комисията за финансов надзор решения на заседанието на регулатора, провело се на 19 юни, от които става ясно, че потвърждава проспекта на компанията.

Дружеството, чиято дейност е търговия, търговско представителство, посредничество, агентство на местни и чуждестранни лица в страната и чужбина, отдаване на недвижими имоти и други, планира емитирането на 400 000 обикновени, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 100 лв. всяка. Така Нео Лондон Капитал ще се опита да набере 40 млн. лв. чрез излизането си на борсата.

Процесът по набиране на капитала най-вероятно ще стартира през есента, имайки предвид летните месеци, които по принцип се характеризират с ниска инвеститорска активност. Сайтът на компанията – www.neolondoncapital.com, пък е в процес на изграждане. Именно тук трябва да бъде публикуван и проспектът, след като КФН вече даде своето одобрение.

Решението за увеличение на капитала е взето от едноличния собственик Ен Ейч Си Ай на 16 март, става ясно от решенията на КФН.

Нео Лондон Капитал е внесло проспекта на 30 април, но се е стигнало до нанасяне на допълнителни корекции по него, в резултат на което регулаторът е получил проспекта и придружаващите го документи като финансови отчети, например, на 29 май.

Комисията вписа емисията акции и дружеството като емитент във водения регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 от Закона за КФН.

На своето заседание от 19 юни КФН вписа и последваща емисия акции в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 млн. обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадени от Риъл Булленд АД.

Комисията за финансов надзор приема Наредба за капиталовата адекватност, ликвидността на инвестиционните посредници и осъществяването на надзор за спазването им, която ще влезе в сила след обнародването й в Държавен вестник.

Освен това регулаторът приема на първо гласуване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗИД на ЗППЦК) и го публикува за обществено обсъждане на своята интернет страница до 6 юли 2015 г.

КФН реши още да изпрати уведомление до компетентния орган на Италия относно намерението на Застрахователно дружество Евроинс Живот ЕАД да извършва застрахователна дейност при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на посочената държава членка на Европейски съюз за видовете застраховки: „Живот” и рента, „Женитбена и детска застраховка”, „Живот, свързана с инвестиционен фонд” и „Допълнителна застраховка”.

КФН уведомява компетентния орган на Румъния относно намерението на застрахователен брокер Ес Ти Ай Брокер ООД да извършва дейност при условията на свобода на предоставяне на услуги на територията на страната.

Свързани компании:

Нео Лондон Капитал АД(178A)

Риъл Булленд АД - права 2015 г.(RBLA)

Риъл Булленд АД(RBL)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още