IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата търгова цена за Арома Риъл Естейт е по-ниска с 9%

Новото предложение е за 0,793 лв. на акция, спрямо предишно от 0,873 лв. и първононачално от 0,747 лв.

09:18 | 21.05.15 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Новата търгова цена за Арома Риъл Естейт е по-ниска с 9%

Новата цена в търговото предложение на Димитър Луканов към акционерите на Арома Риъл Естейст АД е 0,793 лв. за ценна книга, показва информация от дружеството, публикувана чрез Бюлетин Investor.bg.

Това е с 9,16% по-ниско от предходното предложение от 0,873 лв. от 20 феврури 2015 г. Но е по-високо от декемврийкото предложение от 0,747 лв. за ценна книга.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Димитър Луканов притежаваше 48,95% от Арома Риъл Естейт АД при отправянето на търговото предложение в края на 2014 г.

През февруари тази година Арома Риъл Естейт АД обяви, че ще премине към оценка на активите си по справедлива стойност.

Като резултат в одитирания отчет за 2014 г. бяха отчетени обезценки за над 60% от собствения капитал и той намаля до 3,19 млн. лв. към 31 декември 2014 г., спрямо 8,71 млн. лв. в началото на миналата година.

Акциите на компанията поскъпват с 90,93% за последните 12 месеца до 0,80 лв. за брой и 2,48 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Арома Риъл Естейт АД(AA8)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
4f4
преди 8 години
Здравейте,писах Ви, защото не видях, че е отразено ощетяването на миноритарните акционери дължащи около 5% в Енерго-Про продажби и мрежи, реализирано със съдействието от страна на ДФ Съгласие и компания и със щедрата подкрепа на КФН! Очаквах несправедливостите да бъдат широка оповестявани и разследвани от медии, като тази която преставлявате! Благодаря за отговора Ви и успешен ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
mpy_yordanov
преди 8 години
Здравейтеза енергопротата съм писал . не е нищоето тук съм го сложил ден след събитието в обзорен материалаз съм просто журналист http://***.investor.bg/***-i-analizi/339/a/shest-godini-po-kysno-bfb-si-ostava-pazar-za-dialovi-investicii-194214/ Какво очаквате да сторя?Между другото не препоръчвам инвестиции в дружества, които явно не искат да са публични, защото рисковете там са ето такива и по лоши
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
4f4
преди 8 години
Здравейте г-н Йорданов,исках да Ви попитам дали ще издържите до края на търговото предложение на Енерго-Про Продажби и Мрежи и няма да напишете нищо по въпроса! Там, както и при Арома Риъл Истейт има много странни неща в оценките и счетоводните приюми! Едни правят обезценки, другите начисляват мултимилионни провизии по евентуални съдебни искове, които одиторите не одобряват и затова и одитирани отмети не се предоставят! За Арома нямате дори самото търгово, а при енерго дружествата отдавна минаха с безусловната подкрепа на КФН? Хубав ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още