IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПИБ определи среща с миноритарните акционери на 1 февруари 2016 г.

Така банката влиза в ограничения клуб на организиращите срещи в лицето на БФБ-София, Трейс и Адванс Терафонд

09:01 | 30.12.15 г. 4
Автор - снимка
Редактор
ПИБ определи среща с миноритарните акционери на 1 февруари 2016 г.

Първа инвестиционна банка АД (ПИБ) кани миноритарните си акционери на годишна среща, която ще се проведе на 1 февруари 2016 г. в конферентната зала в сградата на банката на бул. "Драган Цанков" 37 в София, съобщи кредитната институция чрез Бюлетин Investor.bg.

Миноритарните акционери трябва да заявят своето участие до края на работния ден на 8 януари 2016 г. на адрес ir@fibank.bg. Часът на срещата не е уточнен.

Така банката влиза в ограничения клуб на организиращите срещи в лицето на БФБ-София АД, Трейс Груп Холд АД и Адванс Терафонд АДСИЦ.

Последната среща, организирана от Трейс през есента на тази година, бе отменена.

Другите компании не свикват специални срещи, а отговарят на въпроси на акционерите си на общите събрания на акционерите, по телефон, е-мейл и разбира се - чрез отчетите.

Наскоро Сирма Груп Холдинг АД организира онлайн среща със своите акционери. Адванс Терафонд АДСИЦ проведе последната си такава среща през октомври тази година. Последната среща на БФБ-София бе на 7 май 2015 г,.

С 4,4% годишен ръст на активите до 8,775 млрд. лв. към 30 септември 2015 г. ПИБ е третата по големина на активите у нас. През деветмесечието банката спечели 9,952 млн. лв., което е с 59% по-малко спрямо същия период на миналата година, показват надзорните отчети на Българска народна банка.

ПИБ остава да погаси 450 млн. лв. от получената през юни 2014 г. ликвидна подкрепа в размер на 1,2 млрд. лв., съобщиха от Министерството на финансите и банката в началото на декември 2015 г.

Акциите на банката поевтиняват с 18,22% за последните 12 месеца до 2,249 лв. на акция и 247,4 млн. лв. пазарна капитализация.

Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава 1 акция в капитала на банката.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 4
Bobacho
преди 8 години
Интересно е, че се коментрат дивиденти за компания която, доколкото знам, никога не е раздавала такива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
potten
преди 8 години
Срещите са добро нещо, но можеше да е онлайн. Все пак не всички инвеститори са столичани, за да могат да прескачат по срещите. А за дивидента, зависи. То нека компанията изкара печалба, пък било то и само на хартия, а какво ще я прави е друг въпрос. Може да раздаде дивиденти, а може и да реинвестира и да скочи акцията, все си на плюс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
markoci
преди 8 години
Това трябва да стане традиция. Традиция трябва да стане и раздаването на дивидент от публичните дружества , дори да е символичен ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още