IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Срещата с инвеститори на БФБ ще е на 7 май

Участниците ще могат да се запознаят с резултатите на борсата за първото тримесечие и да задават въпроси

15:21 | 29.04.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Срещата с инвеститори на БФБ ще е на 7 май

Във връзка с насрочената за 30 Април 2015 г. среща с настоящи и потенциални инвеститори, "БФБ-София" АД уведомява, че заради предстоящите празници и почивни дни, срещата ще бъде проведена на 7 Май 2015 година в 11 часа в сградата на Борсата на ул. Три уши 6, София.  

Каним всички настоящи инвеститори и други заинтересовани лица да се запознаят с резултатите на Борсата за 2014 година и първото тримесечие на 2015 година, както и да зададат своите въпроси към ръководството на дружеството, свързани с представената информация, се казва в уведомлението.

На 10 юни пък Българска фондова борса-София и Централен депозитар организират за първи път в страната ни инициатива в полза на индивидуалните инвеститори – „Ден за акции“. Инциативата е с цел подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти като форма на инвестиция в България.

През март БФБ-София отчете най-нисък оборот за последните 8 месеца - 25,2 млн. лв., или понижение със 73% на годишна база. Предишният най-слаб месечен резултат бе през юли 2014 г. с 23,2 млн. лв., а близък до сегашният е и този от април 2014 г. с 33,5 млн. лв.

Броят сделки през март 2015 г. е 17 838 и намалява с 62% на годишна база. Общият оборот за януари-март 2015 г. е 159,6  млн. лв. и се понижава с 56% на годишна база, докато броят сделки е надолу с 59% до 19,66 млн. лв.

Пазарният оператор е в процес на приватизация, като преди около месец АПСК стартира конкурс за оценител на борсата.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
popo323
преди 8 години
Какви капиталови инструменти , какви пет лева . Че останаха ли луди да се надлъгват с измислените акции на тази борса . Шанса да спечелиш на БФБ в дългосрочен срок е толкова колкото спечелиха и хората които навремето си прехвърлиха боновете от Масовата привитизация в разни фондове , сега холдинги . Някакъв дребен спекулативен гешефт може и да направиш на БФБ за стотинки , но трябва да висиш с месеци на нея и накрая всичко пак е въпрос основно на късмет . Колко неща фалираха на разни олигарси ,като Божков , Ковачки , Банев и други измамници . Къде са сега Полимери , Пътища , Енемона и други до безкрай . Фирмите им фалират източени , хиляди дребни горят , а измамниците са свободни и все по богати . Ако сте луди купувайте им акциите, че те насита нямат .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още