IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летищата в Бургас и Варна отчитат над 300 хил. полета от началото на концесията

Рекорден брой пътници са пристигнали за летния сезон, отчетоха от "Фрапорт"

15:49 | 26.10.16 г.
<p>
	На летище Варна бе посрещнат 35-милионният пътник от началото на концесията на двете морски летища. <em>Снимка: БТА</em></p>

На летище Варна бе посрещнат 35-милионният пътник от началото на концесията на двете морски летища. Снимка: БТА

На летищата във Варна и Бургас са обслужени повече от 300 хил. полета за 10-годишния период на концесията, съобщи Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на компанията-концесионер "Фрапорт Tуин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Улрих Хеппе определи това като голямо постижение и обясни, че на двете летища в сравнение с началото на концесията през 2006 г. се обслужват с 1 млн. пътници повече годишно, съобщи БТА.

Той съобщи още, че тази година лятото е било рекордно за двете летища за последните десет години.

На летището във Варна ръстът на пътниците е с 21%, а в Бургас - с 22 на сто в сравнение с миналата година. Той изрази надежда в края на годината общият ръст на двете летища да е 22%. 

Компанията разработва специална програма за зимния сезон, чиято цел е да се увеличат полетите, съобщи още Хеппе. Той обясни, че през зимния период авиокомпаниите не желаят да летят толкова много до Варна и трябва да се сподели рискът и те да бъдат мотивирани да пътуват повече и през това време на годината.

За целта компанията е разработила специална маркетингова програма, която да мотивира клиентите.

В същото време се водят разговори и с други участници по веригата, включително и с кметовете от Черноморския регион, за да бъде създаден фонд за развитие на авиокомпаниите. Благодарение на него трябва да бъде повишен броят на превозвачите, които имат полети до морските летища и през зимата.

Хеппе допълни, че в момента програмата се дискутира с хотелиери, туроператори и кметове. Той изрази надежда, че за следващия зимен период тя ще работи.

Днес той посрещна във Варна 35-милионния пътник от началото на концесията – това е Светлана Хънт, която пристигна с полет от Истанбул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още