IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгват засилени проверки на данъчните по Северното Черноморие

Основно ще се проверява дали се отчитат действителни приходи и издаването на фискални бонове

15:13 | 20.06.16 г.
Тръгват засилени проверки на данъчните по Северното Черноморие

От 1 юли в курортни комплекси по Северното Черноморие започват съвместни проверки на Националната агенция за приходите, МВР, агенция "Митници", Комисията за защита на потребителите и други органи за спазването на данъчно-осигурителното законодателство.

Това съобщи днес по време на работна среща с участието на браншови организации от туристическия сектор директорът на НАП-Варна Милена Колева, съобщи БТА.

Проверките ще се извършват чрез тайни клиенти, контролни покупки, ще се наблюдават и по-оборотните заведения. Ще се следи и за издаването на фискални бонове. Ще се проверяват местата за подслон, туристическите атракции, услугите, търговците, валутните бюра.

В кампанията по време на сезона ще бъдат ангажирани около 500 души, като ще има и командировани служители от страната. Проверките ще се извършват по всяко време на денонощието, включително и през почивните дни.

През сезона основно ще се проверява дали се отчитат действителните приходи, каза директорът на контролната дирекция в НАП-Варна Ваня Димитрова.

От НАП обясниха пред представителите на бранша, че целта на контролните действия не са насочени срещу коректните представители на бизнеса. Основната задача е промяната на поведението, а не санкционирането, допълниха от приходната агенция.

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов съобщи по-рано пред БНТ, че се разкриват мобилни приемни по курортите. Целта е инспекторите да обработват по-бързо жалбите на туристите. Приемните са разположени на най-комуникативните места в големите курорти. В тях освен консултация туристите могат да получат и брошура с информация как да си търсят правата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още