IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През лятото на Черноморието ще бъдат командировани 730 полицаи

Броят на полицейските служители е увеличен през тази година заради очаквания по-голям брой туристи

15:48 | 02.06.16 г. 1
<p>
	Министрите Бъчварова и Ангелкова се срещнаха с дипломати от държавите, чиито граждани посещават страната ни за туризъм. <em>Снимка: БТА</em></p>

Министрите Бъчварова и Ангелкова се срещнаха с дипломати от държавите, чиито граждани посещават страната ни за туризъм. Снимка: БТА

В очакване на интензивен летен туристически сезон на Черноморието ще бъдат командировани 730 полицаи. Това обяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в Министерски съвет, цитирана от БТА.

Днес Бъчварова се срещна с дипломати от държавите, чиито граждани посещават страната ни за туризъм.

Броят на командированите полицейски служители е увеличен през тази година, очакваме интензивен и, надявам се, добър туристически сезон, заяви министърът на вътрешните работи.

Тя съобщи още, че ще продължи практиката на съвместни патрули с полицаи от други държави, сред които Румъния и Чехия. Бъчварова каза още, че през тази година МВР планира повече специализирани полицейски операции.

Главният секретар на МВР Георги Костов посочи, че около 550 от полицаите, които ще бъдат командировани по Черноморието, ще са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас, като основно рисково място е посочен курортът "Слънчев бряг". 

Министърът на туризма Николина Ангелкова информира, че туристите могат да подават сигнали за проблеми на денонощен телефон във ведомството, като до един месец на плажовете ще има информационни табели с този номер. Ангелкова допълни, че вече е издаден на английски език наръчник за правата на потребителите.

Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс отбеляза, че представители на посолствата очакват силен туристически сезон, защото вероятно много хора ще предпочетат да дойдат в страната заради сигурността. В контекста на тези очаквания на срещата е обсъдена и темата, свързана с осигуряването на преводачи, когато има необходимост от разрешаване на евентуални инциденти с туристи.

Главният секретар на МВР отчете, че зимният сезон е бил по-благоприятен от гледна точка на сигурността спрямо предходния. При ръст на чуждестранните туристите с 4,6 на сто има спад на регистрираната престъпност два и половина пъти в курорта "Пампорово", близо 50 на сто в Банско и близо 20 на сто в "Боровец" спрямо предишния зимен туристически сезон.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Имаше някога една група НЛО ( Велко Кънев, Павел Попандов и Георги Мамалев)И песен със следния текстТогава, тогава ти си казвашЕ това е, не е зле, в командировка на морето.Мускули издул на брега, заглеждаш някаква другаркано тя не те поглежда...:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още