IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Equest финализира продажбата на City Center Sofia

Купувач е фондът Heitman European Property Partners III, а цената е 101,5 млн. евро

10:56 | 26.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Investor.bg
Снимка: Investor.bg

Листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд Equest Balkan Properties съобщи, че е финализирал сделката по продажбата на търговския център City Center Sofia.

Купувач е фондът Heitman European Property Partners III, а цената е 101,5 млн. евро, или със 7,5 млн. евро повече от тази, на която Equest купи мола през март 2006 г. През юни CBRE бе оценил имота на 102 млн. евро.

Продажбата бе обявена в началото на май.

Equest е подписал споразумение с Heitman European Property Partners III на 19 септември за продажбата на Lerma BV, която притежава центъра чрез своето дъщерно дружество Auriga EAD. Процесът по прехвърляне на собствеността е бил завършен на 25 ноември, съобщават от фонда.

Купувачът е изплатил на Equest 42 млн. евро от цената, като срещу разликата от продажната цена той е поел оставащата част от ипотечния кредит, използван за придобиването на мола.

От Equest казват, че ще използва приходите от продажбата за пълното предсрочно изплащане на кредита от 15 млн. евро към Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, както и да плати 3,3 млн. евро от ипотечния си кредит към UniCredit Bank Austria AG. Средствата ще бъдат използвани също за завършването на проекта за изграждането на Equest Logistic Center в Букурещ.

City Center Sofia беше най-големият актив в портфолиото на фонда. От Equest планират и други продажби на активи, но „единствено ако може да бъдат постигнати очакваните от тях цени“.

Фондът отчете загуба от 9 млн. евро за първите шест месеца на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още