IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полската Orbis поема хотелите на Accor в Централна и Източна Европа

Споразумението е за 46 хотела, а сделката е за 142,3 млн. евро

16:50 | 08.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Полската Orbis поема хотелите на Accor в Централна и Източна Европа

Полската хотелска верига Orbis подписа споразумение с Accor за поемане на 46 хотела в Централна и Източна Европа, съобщиха оттам. Полското дружество ще придобие и ексклузивните права над лицензите за марките на веригата, като общата стойност на сделката е за 142,3 млн. евро. Така единствено Orbis ще е лицензодател на всички марки на Accor в 16 държави от региона.

Настоящата мрежа на Accor в района се състои от 46 хотела, разположени в 6 държави - България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Всички хотели оперират под брандовете на Accor, като 38 от тях са действащи, а 8 са на етап проект. От проектираните 3 хотела ще са с договор за управление, а 5 ще са с франчайз.

„Поемането на управлението на хотелите на Accor в Централна Европа е ключово събитие за Orbis. Сделката отговаря  изцяло на нашата стратегия, тъй като от известно време се стремяхме към по-широко развитие в региона”, обяснява Жил Клавие, президент на мениджърския борд на Orbis.

Споразумението между Orbis и Accor бе подписано на 7 януари 2015 г. Тогава бе подписано и споразумението за ексклузивни права над лицензите. С него Orbis Group ще менажира до 2035 г. хотелския бизнес на Accor.
Освен в България Accor развива дейност в Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Стъпването на тези перспективни пазари дава на Orbis прекрасна възможност за по-бърз растеж като доставчик на услугите. Придобиваме стабилна мрежа хотели, предимно локализирани в столиците, каза още Клавие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още