IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният сектор в САЩ добавя 177 хил. нови работни места през април

Стойността за месец март е ревизирана надолу от 263 до 255 хил. нови позиции

16:07 | 03.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Частният сектор в САЩ добавя 177 хил. нови работни места през април, показват данните на компанията ADP и Moody’s Analytics. Стойността отговаря на очакванията на експертите, посочва CNBC. Прогнозите на икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, бяха за 175 хил. нови позиции.

Стойността за март е ревизирана надолу от 263 до 255 хил. Тогава голямото число създаде надежди, че стабилната заетост ще се задържи, но два дни по-късно тези надежди бяха попарени от официалните данни на Министерството на труда, според които ръстът в заетостта възлиза на само 98 хил. позиции. 

Според Марк Занди, главен икономист в Moody’s Analytics, разминаването до голяма степен се дължи на метеорологични условия. По думите му ръстът на заетостта в САЩ е все още силен и не бива да се обръща толкова голямо внимание на колебанията между различните месеци.

Данните на ADP и Moody's не включват позиции в държавния сектор и показват, че двигателят на ръста за пореден път са услугите. Там има 165 хил. нови работни места. Производството на стоки добавя 12 хил. нови позиции.

Както обикновено официалните данни се очакват в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още