IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple свързва Siri с гласовата поща?

Компанията тества услуга, в рамките на която Siri ще може да отговаря на гласовите съобщения

16:46 | 03.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Служителите на Apple тестват услуга за гласова поща, която използва Siri, за да отговаря на обажданията и транскрибира гласови съобщения.

Целта е услугата iCloud на Apple да изпраща под формата на текст съобщенията, оставени на гласовата поща на потребителите, разкрива източник на Business Insider. По думите му новата функция ще бъде пусната през 2016 г.

Решението на Apple е едновременно изключително просто и невероятно умно. Хората обичат да оставят гласови съобщения, но не обичат да прослушват своите. Новият продукт ще преодолее и една цяла пропаст между поколенията – по-възрастните харесват гласовата поща, но младите не.

Идеята е, когато някой, който използва iCloud Voicemail, не може да отговори на обаждане, Siri да отговори вместо него.

Услугата може да предава информация къде е притежателят на телефона и защо не може да отговори в този момент. Но най-хубавото на продукта е, че може да изписва гласовите съобщения под формата на текст и да ги изпраща до телефона на получателя на съобщението.

По принцип Apple изпраща гласовите данни до сървърите на компанията, където Siri превръща думите в текст. Icloud Voicemail вероятно ще функционира по същия начин, изпращайки гласовите съобщения до сървърите на Apple, a Siri ще ги транскрибира, така че потребителите да ги получават под формата на текст на своите смартфони.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още