IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Flipkart се разделя с около 2% от служителите си

Индийската компания твърди, че причината не са съкращения на позиции, а недостатъчно добро представяне

15:31 | 30.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Индийският уебсайт за електронна търговия Flikaprt свива работната си сила с около 2%, пише Quartz.

Компанията обяви, че ще освободи около 600 души за “недостатъчно добро представяне”. Част от медиите, следящи темата, твърдят, че броят на уволнените може да достигне 1000.

“Това е доста често срещана практика в различни индустрии, особено във високоефективните интернет организации”, заяви говорителят на Flipkart.

Новините идват само няколко дни след като Flipkart придоби стартъпа за онлайн търговия с дрехи Jabong за 70 млн. долара.

През последните няколко години Flipkart е изправена пред огромна конкуренция от страна на американската компания Amazon. Ръководената от Джеф Безос корпорация от САЩ инвестира агресивно в Индия и върви по петите на Flipkart, като целта ѝ е да се превърне в най-големия играч на пазара на електронна търговия в страната.

Като се има предвид каква е средата за инвестиции в Индия, не е странно, че няколко индийски интернет компании бяха принудени да намалят работната си сила през последната година.

Въпреки това Flipkart настоява, че новините ѝ не са свързани със съкращения, а са част от обичайния процес на оценяване на работата на служителите. Тези, които не се представят добре, “са насърчавани да търсят възможности извън компанията, където могат да използват по-добре своите умения”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още