IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Progress Software придобива "Телерик" за 263 млн. долара

Българският разработчик ще запази своето име и идентичност

18:03 | 22.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Progress Software придобива  "Телерик" за 263 млн. долара

Progress Software Corp. придобива българската компания "Телерик" за 263 млн. долара. Сделката ще позволи на Progress да формира цялостна облачна платформа, в която разработчиците да създават приложения за всякакви устройства, пише Wall Street Journal.

Компанията има за цел да се превърне в предпочитана дестинация за разработчиците на приложения.

„Вълнуваме се да съобщим, че  "Телерик" постигна споразумение за придобиване от Progress Software (progress.com), базирана в САЩ публична компания, която е специализирана в разработването, внедряването, интегрирането и управлението на пакет от бизнес приложения. Те са в бизнеса от 1981 г. И тяхната технология се използва от близо 140 хил. организации в повече от 180 страни“, пишат в блога си от  българския разработчик.



 "Телерик" посочва, че ставайки част от Progress,  ще разполага с подкрепата и ресурсите, които са ѝ необходими, за да продължи да следва амбициите си да промени начина, по който хората разработват приложения в съвременния свят.

Сделката ще направи и двете компании по-силни и по-способни да помагат на отделните разработчици и компании да изграждат модерни приложения, допълват от  "Телерик".

Компанията ще запази своята идентичност и досегашното си име.

Progress твърди, че приходите на  "Телерик" за последната година надхвърлят 60 млн. долара, а за същия период ръстът на клиентите ѝ е 20%. Купувачът очаква сделката, която ще бъде приключена през декември, да повиши печалбата ѝ през първата година.  Приходите на компанията от Калифорния за миналата година са 334 млн. долара, докато пазарната й капитализация е 1.26 млрд. долара. В компанията работят около 950 души. 

Основателите на българския разработчик и висшия мениджмънт на компанията ще се присъединят към екипа на Progress.

През миналия месец Progress Software отчете печалба, по-висока от очакванията, без да бъдат включвани елементи като преструктурирането на разходите за тримесечието, приключващо през август. Растежът се дължи на увеличението на приходите и по-ниските оперативни разходи.

 "Телерик" е най-големият софтуерен разработчик в страната, основан преди 12 години от Светозар Георгиев, Васил Терзиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. В момента тя има над 650 служители в България и представителства в Канада, Великобритания, Германия, Австралия и Индия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още