IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джинът става част от продуктите за изчисляване на инфлацията във Великобритания

Интересът към напитката се възроди благодарение на независими джин дестилерии

20:53 | 14.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Британците пият толкова много джин, че официалната статистика е решила да включи напитката в „кошницата от продукти“, която се използва за изчисляване на инфлацията, съобщава британският вестник „Independent”.

Напитката, която отдавна се смята за демоде на Острова и е запазена територия за възрастните хора, изживява истинско възраждане през последните години с развитието на независими джин дестилерии.

Службата за национална статистика, която не е включвала цената на джина в изчисленията на инфлацията от 13 години, обяви, че сега я връща отново на фона на повишеното търсене.

Статистическата служба преглежда и променя списъка със стоки, които използва за изчисляване на инфлацията, веднъж в годината, в опит да проследи най-точно променящите се потребителски нагласи.

Други нови попълнения в стандартната кошница през 2017 г. са шоколадовите бисквити, сиропът за кашлица и велосипедните каски.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още