IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Геймърите не играят една трета от игрите, които купуват

Сред причините са импулсивната покупка на намалени игри, както и изгодните оферти за пакет от няколко игри

09:40 | 22.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Оказва се, че да имаш неиграни игри на компютъра си вече е толкова често срещано, колкото да има имаш непрочетени книги в библиотеката си, пише DPA.

Над една трета от игрите, купени чрез онлайн платформи, никога не са играни, съобщава технологичният сайт Арс Текника.

От 781 милиона игри, регистрирани в платформата Steam, 36,9 процента са купени, но никога не са играни, като много дори не са свалени или инсталирани, според сайта.

Една от причините за това явление е импулсивната покупка на намалени игри. Освен това геймърите често се възползват от изгодни оферти за пакет от няколко игри, а понякога някои по-стари игри се дават като безплатен подарък.

Според проучване сред 1400 читатели на портала за игри Котаку около 79 процента от отговорилите харесват чувството, когато купуват изгодно игра.

Средно един геймър купува 60 процента от игрите си при разпродажби, а само 20 процента купуват при цена без отстъпка, пише БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
deant
преди 7 години
в случая важната дума е "купуват". Щом са *** да купуват, ще се произвеждат и *** игри. (аз за умни игри не се сещам всъщност)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
SS-23
преди 7 години
Това не е валидно само за геймърите , а изобщо за всякакви покупки, вкл. и храна. Статистически е доказано, че 25-30% от храната се изхвърля, също толкова са и "импулсивните" покупки на нещо, от което нямаш практическа нужда, но го взимаш, защото в момента е "пуснато на промоция".Т.е. спокойно може да се твърди, че поне едно 25% от цялата световна икономика е "балон" , помпан от емоциите на хората
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още