IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската Gerry Weber закрива над 100 филиала

Общо над 700 работни места ще бъдат съкратени

18:08 | 26.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gerry Weber</em></p>

Снимка: Gerry Weber

Германският моден концерн Gerry Weber възнамерява да съкрати повече от 700 работни места в хода на своето преструктуриране. Ще бъде намалено и възнаграждението за акционерите. За изминалата година Gerry Weber ще предложи на Общото събрание да бъде гласуван дивидент от 0,40 евро за акция, заяви котираният на SDAX концерн. За предишните три години обаче компанията плащаше по 0,75 евро за акция, припомня DPA.

Днес компанията потвърди публикуваните в края на януари предварителни финансови данни. Базираният в Хале (Вестфалия) концерн печели през фискалната 2014/15 година по-малко въпреки покачващите се приходи. Чувствителният спад на маржа е причинен от придобиването на Hallhuber и спада в приходите в бизнеса на едро. 

Наред с другите неща ще бъде консолидирана и клоновата мрежа: 103 магазина, които не отговарят на целите за маржа или имат прогнозен отрицателен растеж, ще бъдат затворени през текущата и следващата финансова година. Други 5 на сто от магазините ще бъдат наблюдавани отблизо. В допълнение и клиентите на едро трябва да получат по-добро обслужване, а самите марки - да бъдат модернизирани.

Освен това Gerry Weber анализира вътрешнофирмените процеси. На фона на силния растеж през последните години важни отдели на организацията са станали твърде комплексни и неефективни, признава компанията. Чрез по-добри процедури след 2017/18 г. разходите за персонала трябва да спаднат с 20 до 25 милиона евро на година.

За да се реализира това съкращение на разходи, в корпоративната централа в Хале ще отпаднат около 200 работни места, а в чуждестранните дъщерни дружества – още около 50, съобщи Gerry Weber. От консолидацията на клоновата мрежа ще са засегнати 460 служители в Германия и чужбина. Освен това концернът счита, че има възможност за по-силна ефективност и в логистиката. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още