IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-ценните брандове за 2017 г.

Брандът Apple вече струва по-малко отколкото преди и отпада на второ място

17:43 | 21.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Брандът Apple вече струва по-малко отколкото преди и вече заема второ място в класацията за най-ценни марки в света, сочи докладът за 2017 г. Global 500 на Brand Finance.

Заклетите фенове на Apple започват да губят вярата си“ в марката, пишат авторите на доклада, цитиран от Statista. Една от причините за това е, че Apple не успява да поддържа технологичното си предимство, а новите устройства не привличат потребителите толкова бързо, колкото преди. Стойността на компанията е спаднала с 27% на годишна база.

Това оставя Google лидер в света на брандовете, като според изчисленията стойността му е близо 110 млрд. долара, което е с 24% повече спрямо миналата година.

Това е свързано с факта, че Google до голяма степен остава без конкурент на основния си бизнес с интернет търсене, генериращ огромни приходи от реклама.

На трето място отново е американски технологичен гигант - Amazon.com, който отбелязва сериозен скок в представянето си от цели 53%.

Повечето компании в топ 10 са американски, но все пак има и две, базирани извън САЩ - южнокорейската Samsung на 6-а позиция и китайската банка ICBC на последно 10-о място. На кредитора обаче ще му трябва доста, за да настигне лидера, тъй като стойността му е над два пъти по-малка от тази на Google.

Infographic: Google is the World's Most Valuable Brand, with Apple a Close Competitor | Statista

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още