IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските автоконцерни трупат точки в САЩ

За сметка на това местните General Motors и Ford отчитат спад на продажбите през март

10:52 | 02.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските автомобилни производители продължават с доброто си представяне в САЩ. С ръстове от до 20% в продажбите си през март те успяват да се конкурират повече от успешно на този важен пазар, предава Ройтерс. И тъй като всяко правило си има изключение, при Volkswagen се наблюдава спад на продажбите.

Премиум производителят BMW успява да отчете нарастване на продажбите от 6,9% на годишна база, а дъщерната на Daimler марка Mercedes-Benz има ръст от 9,2 на сто, докато производителят на спортни автомобили Porsche отчита нарастване на продажбите от 12,7 на сто. Дъщерната на Volkswagen компания Audi може да се похвали с цели 20% по-високи продажби, докато при компанията майка VW продажбите се сриват с цели 18,2 на сто.

Двата големи американски концерна обаче успяват да пласират по-малко коли на родния си пазар. General Motors (GM) отчита за март спад от 2,4 на сто до 249 875 автомобила, докато конкурентът Ford е успял да продаде 235 929 автомобила – с 3,4% по-малко. Този март обаче е имал един работен ден по-малко спрямо март 2014 г. А според данни на онлайн портали цените на автомобилите са се покачили през месеца със средно 2,1% до средно 32 201 долара.

При японския производител Toyota Motors ръстът в продажбите възлиза на 4,9 на сто. Конкурентът Nissan Motor е продал с 2,7 на сто по-малко коли. При Fiat Chrysler се отчита нарастване от 2%.

Припомняме, че през февруари суровата зима се отрази негативно на американския пазар на автомобили, като продажбите се оказаха под очакванията на анализаторите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още