IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lotus стартира производство в Китай

Британската марка създаде джойнт венчър с местната компания Goldstar Heavy Industria

14:43 | 20.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Двете страни при създаването на новия джойнт венчър.<em> Снимка: Lotus </em></p>

Двете страни при създаването на новия джойнт венчър. Снимка: Lotus

Proton Holdings, компанията-майка на Lotus Cars, създаде джойнт венчър с китайския концерн Goldstar Heavy Industrial, благодарение на който ще може да произвежда модели на Lotus в Китай.

В съответствие със закона в многолюдната държава Lotus ще изгради съвместен завод за автомобили и двигатели, център за научноизследователска и развойна дейност, дилърски центрове за следпродажбено обслужване и др, като по този начин ще се възползва от стимулите, предлагани от управата на провинция Фудзиен, сочи информацията от Lotus Group.

Lotus Group и Proton, които са дъщерни дружества на DRB-HICOM Berhad, очакват Китай да се превърне в основен за марките пазар. Китайският партньор в консорциума Goldstar Heavy Industrial произвежда автобуси и металорежещи машини.

"Китай е най-големият автомобилен пазар в света и ние сме развълнувани от възможностите, които ни предоставя този джойнт венчър, благодарение на който ще можем да произвеждаме и продаваме нашите модели в Китай", се казва в съобщението.

От Lotus уточняват, че настоящата гама от модели - Evora, Exige и Elise, ще продължи да се произвежда изключително във Великобритания. Това означава, че фабриката в Китай ще бъде натоварена с производството на напълно нови автомобили. Спекулациите гласят, че сред тях ще има и кросовър.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още