IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на рафинериите поскъпнаха на Wall Street заради урагана "Харви"

Цената на бензиновите фючърси се повиши с 6,8% в понеделник, а тази на американския лек суров петрол падна с 2,7%

23:36 | 28.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на петролните рафинерии поскъпнаха в понеделник на Wall Street, след като ураганът "Харви" затвори съоръжения в Хюстън.

Ураганът, който впоследствие отслабна до тропическа буря, опустоши Хюстън и други части от Тексас през уикенда, като само в рамките на 48 часа паднаха над 30 инча (76 см) дъжд  в някои райони.

"Заради това, че някои от големите рафинерии завориха в Хюстън, виждаме фойерверки при цените на бензина, което намира отражение в цените на акциите на рафинериите", коментира пред CNBC Питър Кардило, главен пазарен икономист във First Standard Financial.

Фючърсите на бензин RBOB с доставка през септември поскъпнаха с 6,8 на сто в понеделник, преди да се установят на цена от 1,7123 долара за галон. Фъчюрсите на американския лек суров петрол с доставка през октомври поевтиняха с 2,7% до 46,57 долара за барел.

Акциите на Valero Energy, Phillips 66 и Marathon Petroleum приключиха сесията с повишения.

Търговията на по-широкия фондов пазар премина разнопосочно, като инвеститорите се подготвяха да приключат месец август.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се понижи с 5,27 пункта и затвори на ниво от 21 808,40 пункта, като книжата на Travelers допринесоха най-силно за загубата.

По-рано по време на днешната сесия индексът, който следи акциите на 30 компании, бележеше повишение.

Широкият индекс S&P 500 се колебаеше между ръст и спад, преди да затвори на ниво от 2 444,24 пункта. Секторът на здравеопазването беше начело по повишение. Технологичниият индекс Nasdaq composite се представи най-успешно, повишавайки се с 0,3% до 6 283,02 пункта.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още