IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белият дом лансира кампания "Произведено в Америка"

На фона на тематичната седмица, компаниите на президентът Доналд Тръмп са аутсорснали производството си в страни като Китай и Бангладеш, пише Washington Post

09:39 | 17.07.17 г.
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Седмицата за Белия дом ще премине под мотото "Произведено в Америка" - за промотиране на произведени в страната продукти, пише Washington Post. Плановете са в сряда президентът Доналд Тръмп да подпише декларация, в която да бъде отбелязано колко е важно стоките да бъдат произвеждани в САЩ.

"Америка на първо място" беше едно от обещанията на Тръмп по време на предизборната му кампания, припомня изданието. В същото време обаче фирмите на президента използват основно продукти, произведени в чужбина.

От години Доналд Тръмп е преместил производството си в страни като Китай, Бангладеш и Мексико. Дизайнерските дрехи на най-голямата дъщеря на американския президент - Иванка, която е и съветник в Белия дом, също се шият във фабрики в Бангладеш, Индонезия и Китай, показват още разследванията на Washington Post.

"Тази седмица администрацията на Тръмп ще отдаде почит на невероятните американски работници и компании, които произвеждат в Америка", коментира говорителят на Белия дом Хелън Фере.

По този начин ще бъде привлечено вниманието към мерките, които предприема администрацията в подкрепа на местното производство. В изпълнение на своите предизборни обещания Тръмп извади САЩ от Тихоокеанското партньорство.

Търговското министерство на САЩ започна и проверка за производителите на стомана и алуминий. На този етап не е ясно дали страната ще въведе вносни мита за продуктите на тези стоки в други страни, допълва още Washington Post.

Белият дом планира тематични седмици до август. На 24 юни ще започнат дните, посветени на "Американските герои", а на 31 юли - на "Американската мечта".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още