IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup ще излезе от банкирането на дребно в Бразилия, Аржентина и Колумбия

Банката ще продължи да обслужва корпоративните и институционалните си клиенти на тези пазари

15:38 | 19.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup ще излезе от банкирането на дребно в Бразилия, Аржентина и Колумбия

Citigroup Inc., която генерира повече приходи от операциите си в чужбина, отколкото от тези на местния пазар, в сравнение с който и да е друг от своите американски конкуренти, обмисля да продаде бизнеса си с кредитни карти и по банкиране на дребно в Бразилия, Аржентина и Колумбия, съобщава Bloomberg.

Операциите ще бъдат преместени в подразделението Citi Holdings, което приютява нежеланите активи на банката, още през това тримесечие.

„Citi ще запази силно присъствие в Бразилия, Аржентина и Колумбия с цел да продължи да обслужва многобройните си корпоративни и институционални клиенти на тези пазари“, гласи становище на базираната в Ню Йорк банка.

Главният изпълнителен директор Майк Корбат смалява операциите по банкиране на дребно на Citigroup, за да опрости компанията, съкращава разходи и се опитва да стимулира печалбите. През октомври 2014 г. Корбат каза, че банката се отказва от банкирането на дребно в 11 пазара, измежду които Перу, Коста Рика и четири други държави в Централна и Южна Америка.

Към 31 септември 2015 г. Citigroup оперира клонова мрежа в 24 страни. Решението за напускане на банкирането на дребно в Аржентина, Бразилия и Колумбия е едно от най-мащабните, след като ръководителят на потребителското банкиране Стивън Бърд пое поста през юни от Мануел Медина-Мора, който се пенсионира.

„Въпреки че потребителският ни бизнес в Бразилия, Аржентина и Колумбия е с високо качество, решихме да се фокусираме върху възможностите за развитие на връзките с нашите международни клиенти в тези страни и в региона“, споделя Корбат в съобщението. „Citi е отдадена на Латинска Америка, където оперираме над век и изградихме несравнима мрежа в 23 държави.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още