IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H.J. Heinz затвори сделката за покупката на Kraft Foods

Милиардерът Уорън Бъфет влиза в Борда на директорите на новата трета по големина компания в хранително-вкусовата индустрия в света

09:56 | 03.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на кетчуп H.J. Heinz Co затвори сделката за покупката на Kraft Foods Group Inc. По този начин се създаде третата по големина компания в хранително-вкусовата промишленост в Северна Америка и петата по големина в света, отбелязва Ройтерс.

Новото дружество - Kraft Heinz Co, ще генерира приходи за 28 млрд. долара годишно от марки от рода на топените сирена Philadelphia и Velveeta, замразените месни продукти Oscar Mayer, кафето Maxwell House, замразените продукти Ore-Ida, бонбоните Jell-O, както и сирената Kraft и кетчупите Heinz.

Финансовият конгломерат Berkshire Hathaway Inc и бразилската инвестиционна компания 3G Capital, които купиха Heinz през 2013 г., притежават 51% от Kraft Heinz и контролират 6 от 11-те места в Борда на директорите.

Едното място е за ръководителят на Berkshire - милиардерът Уорън Бъфет. Управляващият партньор на 3G Алекс Беринг е председател на Борда на Kraft Heinz.

По-голямата част от висшия мениджмънт на новото дружество идва от Heinz, включително изпълнителният директор Бернардо Хеес.

3G е известна с това, че следи зорко разходите. От там съобщиха, че до 2017 г. може да намалят годишните разходи в Kraft Heinz с 1,5 млрд. долара.

Акционерите на Kraft одобриха сливането на 1 юли.

Oт 6 юли новата компания ще се търгува на Nasdaq със символа KHC. Акционерите на Kraft получават акции на Kraft Heinz и специален дивидент за 10 млрд. долара.

Kraft Heinz ще има две централи - едната в Питсбърг, където е базиран Heinz, и друга в района на Чикаго. Kraft се намира в предградието на Чикаго Нортфийлд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още