IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговия в тесни граници на Wall Street с наближаването на клетвата на Тръмп*

Встъпването в длъжност на новия държавен глава на САЩ се очаква в петък

18:03 | 19.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват със слаби изменения с наближаването на встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп в петък, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 30 пункта, като Boeing опитва да даде положителен импулс.

Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,14% , като индустриалните компании повеждат секторите, които се търгуват на положителна територия.

Технологичният бенчмарк Nasdaq остава почти без изменение.

„Смятам, че това е пауза преди полагането на клетва от страна на Тръмп, тъй като има толкова много несигурност около политиките му“, казва Кейт Уорн, инвестиционен стратег в Edward Jones.

“Фондовият пазар е склонен да харесва директните коментари, така че ако новата администрация се концентрира над политики в подкрепа на растежа и ако реториката остане сравнително проста, акциите може да намерят добри причини да продължат да поскъпват”, казва Робърт Лондрай, портфолио мениджър в компанията за финансови услуги USAA. “Но ако други приоритети се надпреварват за фокуса на президента – отмяната на здравната реформа или протекционистични политики – ръстът може да стане потиснат, а пазарите – нестабилни”, допълва той.

В сферата на макроикономиката молбите за помощи при безработица се понижават с 15 хил. до 234 хил. през миналата седмица. Началното жилищно строителство расте с 11,3% през декември.

Доходностите по американските държавни облигации се повишават, като тази по 10-годишните ценни книжа е над 2,45%, а тази по 2-годишните е 1,238%. Ръстът беше насърчен и от изказването на Джанет Йелън от сряда, когато тя заяви, че икономиката на САЩ е близо до постигане на целите на Фед.

След приключване на търговията финансовите си отчети ще публикуват IBM и American Express.

Акциите на Netflix поскъпват с близо 5%, след като компанията отчете стабилен ръст на потребителите.

Еврото се обменя за 1,0613 долара, след като ЕЦБ остави паричната си политика без промяна.

Курсът на йената е 115,18 йени за долар.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 1,4% до 51,79 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент записва ръст в цената си в размер на 1,22% до 54,58 долара за барел.

Златото поевтинява с малко над 1% до 1 198,85 долара за тройунция.

*Данните са актуални към 18:00 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още