IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В очакване на изявлението на Фед индексите на Wall Street се понижават*

Заради незадоволителните отчети акциите на Apple и Boeing поевтиняват съответно с 5% и 12%

17:45 | 27.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
В очакване на изявлението на Фед индексите на Wall Street се понижават*

Индексите на Wall Street записват понижения в началото на търговията в сряда заради някои разочароващи корпоративни отчети и в очакване на заседанието на Федералния резерв на САЩ, пише CNBC.

Акциите на Apple и Boeing поевтиняха рязко и индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 150 пункта в началото на сесията.

Американският технологичен концерн прогнозира спад на продажбите за първи път от повече от десетилетие. Въпреки че остава печеливша компания, Apple вече не печели особено от бързото навлизане на смартфоните по света. Концернът отчете рекордните 18,4 млрд. долара нетна печалба и продажби в размер на 75,9 млрд. долара през тримесечието, което приключи през декември. Акциите на Apple поевтиняват с 5%

Акциите на Boeing поевтиняват с над 12%, след като авиогигантът прогнозира по-ниска от очакванията на анализаторите печалба за 2016 г.

Федералният резерв на САЩ трябва да публикува изявлението си в 21:00 часа българско време. Не се очаква промяна в паричната политика, а по-скоро сигнали с какъв темп ще се осъществят повишенията на лихвените проценти през годината.

Черното злато се търгува с понижения, като американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,96% до 30,82 долара за барел, а европейският бенчмарк брент – с 1% до 32,24 долара за барел към 17:30 часа българско времe.

Mеждувременно Администрацията за енергийна информация обяви ръст в петролните резервни на САЩ от 8,4 милиона барела за седмицата до 22 януари.

Златото поевтинява с 0,3% до 1 116,30 долара за тройунция.

Едно евро се обменя за 1,0875 долара, а курсът на йената е 118,48 йени за долар.

Доходността по 2-годишните държавни облигации на САЩ се повишава леко до 0,865%, а по 10-годишните американски книжа – до 2,022%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още