IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е в очакване на развръзката около здравната реформа на Тръмп*

Водещите индекси на борсовата търговия отвъд Океана са изправени пред най-лошото си седмично представяне от ноември 2016 г.

18:00 | 24.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street започват с ръстове последната за седмицата сесия, като инвеститорите са в очакване на развръзката около плановете на президента на САЩ Доналд Тръмп за промени в здравния сектор.

По-късно днес се очаква Конгресът да гласува промяната в законодателството, която ще отмени реформата, въведена от предшественика на Тръмп – Барак Обама, пише CNBC. Гласуването трябваше да се състои в четвъртък, но републиканците не намериха достатъчно подкрепа.

В първите часове на търговията Dow Jones отчита ръст от 0,13% до 20 684,21 пункта. За широкия S&P 500 увеличението е от 0,32% до 2 353,4 пункта. В ранната сесия Nasdaq напредва с 0,6% до 5 852,56 пункта.

И трите водещи индекса обаче са напът да приключат седмицата на отрицателна територия. Вероятно това ще се окажат най-тежките пет дни за борсовата търговия в САЩ от ноември 2016 година насам, допълва MarketWatch.

Въпреки неяснотата около здравната реформа на Доналд Тръмп компаниите в сектора отварят сесията с ръстове – от около 0,1%. Сред най-печелившите компании към този момент е Micron Technology, чиито акции поскъпнаха с над 9% до почти 29 долара за брой.

На валутните пазари щатската валута се търгува с малки изменения. Едно евро се разменя за 1,08 долара.

Цената на петрола също се движи към понижения в трета поредна седмица, изчислява от своя страна Market Watch. Лекият суров петрол поскъпва с минималните 0,13% до 47,75 долара за барел. Европейският сорт Brent се търгува при цена от 50,55 долара за барел, или понижение от 0,1 на сто.

На петролните пазари влияние продължават да оказват данните за ръст на добива в САЩ, което обезсмисля действията на ОПЕК за ограничаване на производството до балансиране на пазарите.

Цената на златото се повишава с нищожните 0,05% до 1 247,70 долара за тройунция. Ценният метал обаче се е запътил към втора поредна седмица на ръст. Очакванията са, че увеличението ще бъде над 1% спрямо края на миналата търговска седмица. 

* Данните са актуални към 17:40 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още