IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street пое леко нагоре в спокойна сесия

Инвеститорите пренебрегнаха смесените данни от най-голямата икономика в света

23:03 | 21.05.15 г.
Wall Street пое леко нагоре в спокойна сесия

Американските акции затвориха сесията в четвъртък с минимални повишения, след като инвеститорите пренебрегнаха смесените икономически данни от страната.

Данните от страната показаха, че продажбите на съществуващи жилища са намалели с 3,3% на месечна база през април, оставайки под прогнозите за 1 на сто ръст.

Същевременно индексът на производствената активност в Щатите достигна 53,8 пункта през май, което остана под очакванията за ниво от 54,5 пункта. Предварителните данни показаха забавяне на растежа за втори пореден месец, като новите се увеличиха с най-бавния си темп от януари миналата година.

Производствена активност в САЩ неочаквано се забавя през май, показа ново частно проучване на индустрия в най-голямата икономика в света. Предварителните данни на Markit Economics за активността в сектора показаха равнище от 53,8 пункта в сравнение с 54,1 пункта през април, достигайки 16-месечно дъно.

Очакванията на анкетираните по-рано експерти бяха за 54,5 пункта през отчетния месец. През март данните на Markit Economics показаха най-добрия резултат от октомври миналата година, когато индикаторът отчете 55,9 пункта.

Седмичните молби за помощи при безработица достигнаха 274 хил., побеждавайки очакванията за увеличение с 271 хил. Седмица по-рано нивото бе 264 хил.

"Изключвайки молбите за помощи, останалите доклади бяха слаби", каза пред CNBC Питър Боквар, главен пазарен анализатор в Lindsey Group. "Намираме все по-малко облекчение от отскока на облигациите".

Капитализацията на Amazon.com нарасна с 2,16 на сто след новината, че компанията ще предлага доставки в рамките на един час в Ню Йорк и Манхатън, включително на хранителни стоки и тестени изделия.

Shake Shack се покачи с 8,24% след новината, че веригата бързо хранене планира да добави пиле към менюто си.

Best Buy отчете по-добър от прогнозираното тримесечен резултат. Книжата на търговеца на дребно поскъпнаха с 4,46 на сто.

Печалбата на акция за първото тримесечие на Salesforce надхвърли прогнозите с 2 цента, достигайки 16 цента за акция. Доставчикът на бизнес софтуер също така се увеличи прогнозата си за цялата година. Акциите поскъпнаха с 3,19 на сто.

Освен корпоративния сектор и макроновините пазарът продължи да е подвластен и на публикувания ден по-рано протокол от последното заседание на Федералния резерв. Документът показа, че американските централни банкери не са притеснени от колебливите данни за икономиката от началото на 2015 г., описвайки ги като "преходни фактори".

Междувременно заместник-председателят на Фед Стенли Фишер каза в четвъртък по време на форум, че кризата в еврозоната е направила валутния съюз по-силен и е доказала, че Европейската централна банка е в състояние да извършва ефективна парична политика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още