IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическото възстановяване на Европа помогна на резултатите на Adecco

Несигурността около Brexit спъва бизнеса на компанията за човешки ресурси в региона Великобритания, Ирландия и Северна Америка

17:46 | 10.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Възстановяващата се икономика в много региони на Европа препълни през второто тримесечие на годината касите на най-голямата в света компания за човешки ресурси Adecco Group AG, предава Ройтерс.

Приходите на компанията са скочили с 5% до 5,97 млрд. евро, докато печалбата се е повишила с 1 на сто до 192 млн. евро, обяви базираният в Глатбруг до Цюрих швейцарски концерн. Консенсусната прогноза на анализаторите бе за малко по-добри резултати - печалба от 194 млн. евро и приходи от 6,03 млрд. евро. 

„Навсякъде виждаме стабилно нарастване“, заяви главният изпълнителен директор Ален Дехейз в интервю за Ройтерс. Лидерът в бранша нарича перспективите за следващите месеци „позитивни“.

„Определено съм по-оптимистично настроен, отколкото преди три или шест месеца“, казва той.

Особено добре се е развивал бизнесът на конкурента на Manpower и Randstad отново на Иберийския полуостров и Италия, както и на най-големия единичен пазар – Франция. Там започнатите структурни промени на пазара на труда са дали своите резултати. „Не виждам причина това да спре скоро“, пояснява директорът на Adecco.

За сметка на това обаче расте несигурността, причинена от излизането на Великобритания от Европейския съюз. Приходите в региона Великобритания, Ирландия и Северна Америка отчитат лек спад. „Дължи се вероятно на Brexit“, признава Дехейз. Той очаква стабилизация или леко понижение за Великобритания, но не е значително влошаване.  

Данните не се приеха добре от борсата. Акциите се обезцениха временно с почти 5%. Adecco изпълни отчасти пазарните очаквания, казва трейдър. Органичният ръст от 5% преди всико е бил разочароващ. Пазарът е очаквал нарастване с 5,5 на сто, коментира Vontobel Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още