IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веригите Edeka и Tengelmann сливат подразделенията си Plus и Netto

В България се предвижда изграждането на около 200 магазина от верига супермаркети Плюс в рамките на четири години

18:19 | 20.11.07 г.
Автор - снимка
Създател
Веригите Edeka и Tengelmann сливат подразделенията си Plus и Netto

Германската верига магазини Edeka и Tengelmann са се споразумели да слеят подразделенията си Plus и Netto в джойнт венчър, съобщи Thomson Financial, позовавайки се на изявление на двете компании.

Новата компания, която ще оперира 4100 магазина, ще бъде 70 на сто собственост на Edeka.

В България се предвижда изграждането на около 200 магазина от верига супермаркети Плюс в рамките на четири години. Интересът на компанията „Иммобилия – България Търговия” КД, част от Tengelmann, е насочен към градове с население над 20 хил. души.

Намерението на „Иммобилия – България Търговия” КД е още през първото тримесечие на 2008 г. да бъдат открити 30 магазина, като първоначалната инвестиция за всеки търговски обект ще възлиза на около 2 млн. евро и осигуряване на 25 работни места.

Днес бе съобщено, че Райфайзенбанк отпуска единайсетгодишен кредит на „Иммобилия- България Търговия“ в размер на 13 млн. евро. С кредита ще се финансира придобиването на парцели, изграждането и оборудването на веригата от хипермаркети Плюс в страната.

Общата инвестиция на веригата ще възлезе на около 250 млн. евро, се казва в съобщението.

За финансовата 2006/2007 година Плюс отчете оборот от 9,57 млрд. евро. В момента компанията развива дейност в общо девет европейски страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още